Vegansk chokoladecréme af silketofu

Den her opskrift har jeg haft på min to-do liste lige siden den blev uploaded til YouTube. En vegansk chokoladecréme (hvordan filan oversætter man “chocolate pudding” til dansk?), som kan narre selv den mest veganskhadske kødspiser! Dén måtte jeg prøve!

Jeg ved ikke hvorfor jeg har udsat at prøve opskriften i så lang tid, for da jeg først gik i gang med den, fandt jeg ud af at den ikke tog mere end 10 minutter at lave. No shit! Jeg skulle have planlagt at lave to opskrifter den dag, for jeg var nærmest færdig, før jeg overhovedet var begyndt.

Opskriften er udviklet af min yndlingskok i hele verden: Jamie Oliver. Vi kender ham alle, vi elsker ham alle. Han kan få selv den mest slatne gulerod til at virke tiltalende. Og åh hvor han fik solgt den her dessert til mig!

Tænk sig, at man kan få så smooth og cremet en dessert ud af tofu! Hvis man ikke vidste det, så ville man aldrig havde gættet, at desserten ikke var lavet på æg og mælk. Jeg lavede endda et lille eksperiment, bare for at bevise hvor god den her dessert virkelig er: jeg slæbte den med til påskefrokosten, for at tjekke om folk overhovedet ville lægge mærke til, at desserten var anderledes, end den normalt er. Jeg sad i fuldstændig stilhed og ventede på, at nogen ville vende sig mod mig med et spørgende blik. Men det skete ikke. Så jeg afslørede lige så snigende, om de havde regnet ud, at desserten var lavet på tofu? De havde ikke skænket det en tanke! Reaktionen derefter var endda så lille, at jeg ikke var sikker på, om jeg skulle være skuffet, eller om jeg skulle være begejstret for, at folk ikke tager mere på vegne end som så, over at blive snydt til at spise vegansk. Jeg vælger det sidste!

Ud over at være helt igennem dyrevenlig, så er desserten endda også sukkerfattig – den er nemlig sødet med ahornsirup, så den indeholder intet raffineret sukker. Man kunne nærmest kalde den sund! Det fortæller jeg i hvert fald mig selv, at den er, når jeg planlægger at lave en hel portion, bare til mig selv. Hæ.

Åh, bare af at skrive det her kommer jeg til at crave endnu en portion af denne geniale dessert. Den var så blød og sød, med pikante noter af både chili og lime, til at skære igennem den tunge smag af luksuriøs mørk chokolade. Mums, mums, mums!

// Elisabeth

Vegansk chokoladecréme af silketofu
6-8 serveringer

170 g mørk chokolade (god kvalitet)
600 g silketofu
140 g ahornsirup
Skal af 1 lime
Korn af 1 vaniljestang
1 spsk. mørk rom
1/2 tsk. tørret chili (eller efter smag)
1 knivspids groft salt

25 g grofthakkede pistacienødder
10-15 friske hindbær

Smelt chokoladen over et vandbad og stil den til siden. Kom imens tofuen i et rent viskestykke eller et osteklæde. Pak klædet om tofuen og pres al overskydende væske fra. Kom tofu, sirup, lime, korn af vaniljestangeen, rom, chili og salt i en foodprocessor og kør til massen er helt glat, ca. 1 minut. Smag evt. til med mere chili, rom, salt eller lime. Hæld chokoladen i og kør igen, til chokoladen er indblandet.

Server i små serveringsglas eller i en stor, smuk glasskål. Pynt med grofthakkede nødder og friske bær.

Opbevares i køleskabet i så lang tid, som tofupakken oplyser, at tofuen kan opbevares efter åbning.

Noter:

Du kan også pynte med pisket kokoscreme, for at give lidt mere fylde til desserten.

Silketofu kan købes i Matas, udvalgte supermarkeder, og de fleste helsekostbutikker.

Opskrift af Jamie Oliver.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *