Skeletkagemænd // Citron- og kardemommekagemænd

skeletkagemaend-citron-og-kardemommekagemaend-en-madblog

Jeg er kæmpe fan af halloween! Jeg ved godt at vi allerede har allehelgensaften i Danmark, hvilket praktisk talt er det samme som halloween, undtagen at den falder på en anden dag (aftenen før den 1. søndag i november, som er allehelgensdag – så fik vi også lige flettet lidt folketro ind der!), men den fejrer vi ikke på samme måde som amerikanerne fejrer halloween – ja, faktisk fejrer vi den praktisk talt ikke længere. Buh! Men halloween for amerikanerne betyder at gå all in.

Og det med at gå all in er simpelthen så sjovt, synes jeg! Edderkopper, hekse, spøgelser, skeletter, og jeg skal gi’ dig skal jeg!

På den anden side, for at være ærlig, så er jeg nok noget af det nemmeste at skræmme. Jeg ser af princip ikke gyserfilm, da min fantasi simpelthen er for livlig, og jeg sover til tider (læs: pinligt ofte) med lyset brændende, fordi jeg bilder mig ind, at der er spøgelser og jeg ved ikke hvad gemt i mørket. Så jeg burde hade halloween! Men så kan jeg jo prise mig lykkelig for, at alt det ekstra uhyggelige ikke er nået til Danmark endnu. Vi har adopteret de sjove snacks og kager, udklædningen og jack o’ lanterns, men skræk og gru har ikke helt indfundet sig som en del af pakken endnu. I hvert fald ikke med mindre man opsøger det! Hvilket jeg ingen planer har om at gøre.

Så jeg holder mig til den børnevenlige version af halloween: “uhyggelige” kager og søde sager!

skeletkagemaend-citron-og-kardemommekagemaend-en-madblog

Som første led i kæden af halloween-festivitas har jeg ladet mig inspirere af en af mine yndlingsyoutubere, Cupcake Jemma. Jeg synes simpelthen at de her småkager var for god en idé til bare at lade ligge, så jeg gik i krig med at udvikle de lækreste citron- og kardemommekagemænd, som ville se ikke mindre end fænomenale ud i halloween-klæ’r.

Det er slet ikke særlig svært at sprøjte de små uhyggelige skeletter! Start med kraniet, og fortsæt derefter med rygsøjle, bækken, ribben, og til sidst ben og arme i form af spooky knogler. Og hvis den første kikser, så bare bliv ved til det lykkes – du har 35 at øve dig på, og der er jo ikke andre end dig der behøver at vide, at de første 20 gik galt. Af hvad de ved, så har du kun bagt 15!

Hav sjov med det og send mig da gerne et billede, hvis dine skeletter også bliver nogle lækre og spooky frækkerter! Eller måske du er kreativ og finder på et helt andet monster at dekorere dine kagemænd med?

Mums!

skeletkagemaend-citron-og-kardemommekagemaend-en-madblog

Skeletkagemænd // Citron- og kardemommekagemænd
35 stk.

Til kagemændende:

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g farin
3 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. salt
Skal af 2 citroner
1 æg
2 tsk. natron
550 g mel

Til royal icing:

150 g flormelis
30 g pasteuriseret æggehvide
1 spsk. citronsaft

Smelt smør, sirup og farin i en kasserolle over medium varme. Tag gryden af varmen og rør kardemomme, citronskal og salt i. Lad det hele køle lidt og rør derefter ægget i. Sigt i mel og natron og rør det sammen til en sammenhængende dej. Den vil være forholdsvis klistret, så undgå så vidt muligt at få fingrene ned i den.

Pak dejen ind i film og sæt den på køl i et par timer, eller natten over.

Tænd ovnen på 180 grader.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til 5 mm tykkelse – du kan rulle den ud tyndere, hvis du foretrækker en mere sprød kagemand, men husk at reducere bagetiden. Stik kagemænd ud med en 9 cm kagemandsudstikker og fordel dem på en bageplade. Sørg for at efterlade lidt plads mellem kagerne, da de vokser en smule.

Bag kagemændende i 9 minutter, eller til de er let brune i kanten. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle på en bagerist.

Imens kagerne køler af kan du lave din royal icing. Pisk æggehvider, citronsaft og flormelis med en røremaskine/piskemaskine til massen bliver tyk og skinnende. Pisk den endelig ikke for meget, så den bliver helt hård. Du ved at den er klar, når du tager piskeriset op af massen, og den former små toppe som falder sammen igen inden for 10 sekunder.

Sprøjt uhyggelige skeletter på dine afkølede kagemænd. Lad glasuren tørre i et par timer.

Opbevares i en tætsluttende beholder i 2-3 uger (hvis du kan holde fingrene væk!).

skeletkagemaend-citron-og-kardemommekagemaend-en-madblog

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *