Sconekage med hindbær og ingefær

Velkommen ind i det nye år! Nu sidder I sikkert og venter på min lange og dybdegående gennemgang af mit 2016. Af mine opture og nedture, fremskridt og tilbagefald. Jeg har set utallige af disse “Året der gik”-videoer på youtube og læst endnu flere blogindlæg om emnet.

Men det er simpelthen bare ikke min stil. Mest af alt fordi jeg ikke rigtig kan huske fra næse til mund. Hvad skete i 2016? Skete det faktisk i 2015? Eller var det helt tilbage i 2014? Jeg hænger mig ikke så meget i fortiden, fortæller jeg mig selv. Så føles det lidt bedre, at jeg ikke engang kan huske hvad jeg lavede på min fødselsdag i 2016.

Det tænker jeg tit på, når jeg sidder og ser krimier og vores hovedperson udspørger en mulig mistænkt. “Hvor var du d. 26. april sidste år?”, hvortil den mistænkte tænker i et sekunds tid og pronte svarer hvad de lavede, hvor de var, hvem de var sammen med, og husker tidspunkter hvad synes at være helt ned til sekundet. Spørg mig hvad jeg spiste til aftensmad for en uge siden, og jeg skal virkelig granske min hjerne for at huske det.

Hvilket er sjovt, for på andre punkter har jeg den mest absorberende hukommelse. Jeg husker åndssvag, ligegyldig fakta og information, som jeg fik da jeg var 5 år gammel, eller hvad min kollega fik til aftensmad for en uge siden.

Vidste I, at visse skildpaddearter kan trække vejret gennem anus? Og at edderkopper har op til fire peniser? Det syntes 5-årige Elisabeth var a hoot and a half.

Ja, det var nok ikke her I troede at vi ville ende I en indledning til en opskrift på sconekage med hindbær og ingefær, hva’? Sådan er jeg så uforudsigelig! Men nok om days gone by, lad os få introduceret denne spændende opskrift.

Jeg faldt over opskriften til sconekage (scone loaf, som hun kalder det) i Molly Yehs nye kogebog, Molly on the Range. Eller, faktisk faldt jeg over den på The Vanilla Bean Blog, som havde lavet en vidunderlig version med appelsin og chokolade, modsat Mollys som var med chokolade og marcipan. Jeg var meget, meget begejstret over idéen med én stor, lækker scone, men havde brug for noget mere friskt ovenpå en måned med chokolade- og flødetunge desserter. Så jeg gav opskriften mit eget twist med friske, syrlige hindbær og potent ingefær, for at give kagens sødme et godt modspil. Og det fungerer max! Den er lige hvad jeg havde brug for ovenpå decembers tyngde.

Jeg håber at I alle er kommet godt ind i det nye år, og må det bringe jer al mulig lykke!

// Elisabeth

Sconekage med hindbær og ingefær

285 g mel
100 g sukker
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
170 g koldt smør
3 små æg
1,2 dl fløde (eller kærnemælk)
150 g hindbær
4 friskrevet ingefær (ca. 10-12 cm)

Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir.

Pulser mel, sukker, bagepulver, og salt på en foodprocessor, til det er godt blandet. Skær smørret i små firkanter og pulser det sammen med melblandingen til det ligner rasp.

Pisk æg og fløde sammen i en skål og tilføj melblandingen. Rør det halvvejs i og tilføj ingefær og hindbær. Rør nu forsigtigt det hele sammen til det kun lige samler sig til en ensformig dej. Hæld dejen i rugbrødsformen og udglat overfladen. Drys med en generøs håndfuld sukker.

Bag i 45 minutter til en time, eller til en tandstik kan stikkes i kagen uden at have spor af rå kagedej efterfølgende.

Lad kagen køle på en bagerist til den er helt afkølet. Skær i skiver og server den som den er, eller smør et lag smør eller marmelade på, som du ville med en scone.

Kan opbevares i tæt indpakning ved stuetemperatur i et par dage.

Noter:

Er du ikke så vild med smagen af frisk ingefær, så brug i stedet 5 stykker stem ginger, som vist nok kaldes syltet ingefær her i Danmark. Du kan ofte finde det blandt de asiatiske varer i velassorterede supermarkeder. Hak den syltede ingefær meget fint og bland den i dejen, som du ville den revene ingefær.

Opskriften er inspireret af Molly Yeh.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *