P-tærte-barer

Kender I de dage, hvor man bare føler sig enormt tilfreds hele dagen igennem? Hvor alt hvad man laver bare gør en glad og man ikke på noget tidspunkt bliver irriteret eller træt? De dage er meget sjældne for mig, især når jeg begiver mig ud af huset. Jeg er som person et meget privat og introvert menneske, og trives sjældent med at omgives andre mennesker i særlig lang tid. Og da jeg har et job hvor jeg har med mange mennesker at gøre fra jeg møder til jeg får fri, så dedikerer jeg oftest mine weekender til at bage og fotografere og blive indenfor.

Og så heldig som jeg er, så er min mor på præcis samme måde. Hendes job er endnu mere kunde-krævende end mit, og hun elsker også bare at tage det helt med ro, når hun har fri. Men vi øver os i at blive bedre til at tage ud i verden på vores fridage, skønt der er chance for at vi ender med at føle os helt drænede.

De fleste gange hvor hun kommer på besøg, ender vi foran TV’et med en god serie og en ordentlig omgang hjemmebag og chips. Det er brandhyggeligt og vi er begge kæmpe fans! Men nu hvor vi skal til at være dygtige til at lave andet et at slamme TV, så havde vi aftalt, at hun fredag kom ud til mig for at spise sig en mavepine til i de her groteskt vanedannende p-tærte-barer, som jeg havde gået og gemt på i en hel uge – bestemt ikke en af de nemmeste ting at gøre. Så kunne vi bruge fredag aften på TV og snask, og så stå tidligt op lørdag morgen for at tage til et Baum und Pferdgarten lagersalg på Nørrebro.

Believe it or not, vi var faktisk ude af døren omkring klokken 12, selvom vi tog det stille og roligt med et afsnit Bones og langsom morgenmad, førend vi begav os på vej! Ret stort for os.

Og vi havde den hyggeligste dag! Vi var begge helt vildt overraskede over, hvor rart det havde været faktisk at tage afsted til en af de mange ting, som vi meldte os til på facebook (men normalt aldrig kommer afsted til). Bagefter daffede vi rundt på Nørrebro og shoppede lidt rundt i genbrugs-, brugskunst- og chokoladebutikker, hvorefter vi endte på café Retro. Simpelthen så tilfredsstillende dag.

Da jeg kom hjem havde jeg endda energi til at få ryddet op i hele lejligheden og få gjort godt rent. Jeg fik ordnet flere ting, som jeg har udskudt i måneder! Jeg ved ikke hvor al den tilfredsstillende energi kom fra, men måske det var fra en hel uges indtagelse af to p-tærte-barer dagligt? Jeg er så vild med den her kreation, den er helt vildt genial. En knasende bund med et godt knæk og små, bløde lommer af skumfidus, toppet med en blød og cremet mælkechokoladeganache med små salt-overraskelser throughout. Jeg har kun to tilbage – så jeg må vist hellere lave nogle flere! De tager jo ingen tid at lave!

// Elisabeth

P-tærte-barer
14 stk.

Bund:

150 g salte peanuts
150 g miniskumfiduser
250 g mørk chokolade

Ganache:

400 g mælkechokolade
2 dl fløde
1 tsk. flagesalt

Pynt:

Smeltet mørk chokolade
Grofthakkede peanuts
Bladguld

Bund: Smelt chokoladen over et vandbad og stil til siden til den når stuetemperatur, men endelig ikke så længe, at den stivner. Rør peanuts og skumfiduser i den afkølede chokolade. Beklæd en 23 cm x 23 cm brownieform med bagepapir og fordel p-tærte-massen heri. Stil i køleskabet.

Ganache: Lav ganachen mens bunden sætter sig. Hak mælkechokoladen meget fint og kom den i en skål. Varm fløden over lav varme til lige før den begynder at koge. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå i et par minutter. Rør rundt til al chokoladen er smeltet. Smag til med salt og hæld ganachen over bunden. Drys med en bitte smule flagesalt og stil tilbage på køl i mindst 8 timer, men helst natten over.

Pynt: Smelt en smule mørk chokolade og drizzle den over den faste ganache. Pynt med grofthakkede peanuts og lidt bladguld, hvis det skal være lidt fancy. Skær “kagen” ud i 14 lige store barer, eller 28 kvadrater, med en skarp, varm kniv.

Opbevares på køl i op til 3 uger. Kan fryses ned.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *