Monstercupcakes // Cupcakes med appelsin og hvid chokolade

monstercupcakes-hvid-chokolade-og-appelsincupcakes-en-madblog

Lovede jeg ikke også, at mine skeletmænd kun var første led i kæden af halloween-festivitas her på siden? Det tror jeg da nok lige, at jeg gjorde!

Anden omgang består af uhyyyggelige monstercupcakes, eller blob-cupcakes, om I vil – hvad end der får jeres funny bones til at rasle.

monstercupcakes-hvid-chokolade-og-appelsincupcakes-en-madblog

monstercupcakes-hvid-chokolade-og-appelsincupcakes-en-madblog

Men skønt det allersjoveste ved halloweenguf og -godter jo er selve dekorationen, så kan vi ikke slippe uden om, at de (lige meget hvor uhyggelige de ser ud) også skal smage skønt. Så i denne opskrift valgte jeg at holde det lidt til den neutrale side, så jeg ikke behøvede at matche tre forskellige smage til tre forskellige farver frosting (lidt en dovenkrop har man vel lov at være).

Men lad jer ikke narre: simpelt betyder ikke nødvendigvis kedeligt! Jeg har stop-proppet de her cupcakes med masser af syrlig-sød appelsin og massive – måske endda en smule i overkanten – mængder af hvid chokolade. Jeg har et virkelig svagt punkt for hvid chokolade, så hvis jeg kan slippe afsted med at fylde mine muffinforme med 40% chokolade/60% dej, så gør jeg det!

Hvis du ikke er så meget til den fuldfede, sukkersøde amerikansk buttercream, som jeg har valgt at bruge her, så kan du sagtens bruge fransk smørcreme, swiss meringue buttercream, eller endda italiensk marengs i stedet for. Amerikansk buttercream er ikke for enhver smag, så arbejd endelig videre i den retning, som passer dig bedre!

Mangle glade hilsner til jer alle sammen!

Mums!

monstercupcakes-hvid-chokolade-og-appelsincupcakes-en-madblog

Monstercupcakes // Cupcakes med appelsin og hvid chokolade
10 stk.

Muffins:
Baseret på The Scran Line

215 g mel
135 g sukker
Knivspids salt
1,5 tsk. bagepulver
Skal af 1 appelsin
85 ml mælk
65 ml olie
65 ml smeltet smør
1 æg
1 dl appelsinsaft (ca. 1 appelsin)
150 g grofthakket hvid chokolade

Frosting:

200 g smør, stuetemperatur
450 g flormelis
Saft af 1/2 appelsin
Diverse pastafarver

Sukkerøjne:
(kan laves flere dage i forvejen)

75 g flormelis
15 g pasteuriseret æggehvide
1/2 spsk. citronsaft
30 g mørk chokolade

Start med at lave sukkerøjnene. Pisk æggehvider, citronsaft og flormelis med en røremaskine/piskemaskine til massen bliver tyk og skinnende. Pisk den endelig ikke for meget, så den bliver helt hård. Du ved at den er klar, når du tager piskeriset op af massen, og den former små toppe som falder sammen igen inden for 10 sekunder. Hæld glasuren i en lille sprøjtepose med en lille rund tylle. Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt små blobber, til du løber tør for glasur. Lad dem tørre i et par timer, eller natten over.

Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad, når glasuren er tør. For at lave pupillerne på øjnene, kom chokoladen i en cornette og sprøjt dem på, eller brug en tandstik til at tegne dem på. Lad chokoladen tørre helt. Øjnene kan opbevares i et lufttæt beholder i flere måneder.

Tænd ovnen på 180 grader. Fordel 10 papirmuffinforme i en muffinform.

Rør de tørre ingredienser samt appelsinskallen sammen i en skål. I en seperat skål, rør de våde ingredienser sammen. Hæld den våde mixtur i de tørre ingredienser og rør dem sammen til en glat dej – dette kan med fordel gøres på en røremaskine. Rør den hakkede hvide chokolade i. Fordel dejen i de 10 muffinforme – fyld dem ca. 2/3 – og bag dem i 20-25 minutter. Lad dem køle fuldstændigt.

Imens muffinsne køler ned kan du lave din frosting. Pisk smørret med en elpisker/røremaskine på medium til det bliver lyst og luftigt, ca. 5 minutter. Tilføj flormelis lidt ad gangen, så det ikke flyver ud over det hele. Tilføj appelsinsaft lidt ad gangen. Pisk frostingen i yderligere 2-5 minutter på medium/høj til den er luftig og glat.

Fordel frostingen i 3 skåle. Farv hver klat frosting i den ønskede farve – jeg valgte grøn, blå og lyserød. Pynt de afkølede muffins med din frosting – jeg brugte en 24 mm tylle. Pynt til sidst med dine sukkerøjne.

Kan opbevares i en lufftæt beholder i 2-3 dage. De behøves ikke at stilles på køl.

Noter:

Hvis du ikke lige orker at stå og lave dine egne sukkerøjne, så har jeg også spottet dem hos Specialkøbmanden. De kan sikkert også købes andre steder rundt omkring på nettet.

Er du ikke så meget til den fuldfede amerikanske buttercream, så kan du sagtens bruge swiss meringue buttercream, fransk smørcreme eller italiensk marengs.

monstercupcakes-hvid-chokolade-og-appelsincupcakes-en-madblog

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *