Minicupcakes med kirsebær og citron

Glædelig valentines dag! … for to dage siden…

Som bevist af mine tidligere indlæg, så er jeg virkelig ikke særlig godt til at lave opskrifter til at matche højtiderne. Eller jo, bevares, jeg kan sagtens lave en opskrift der passer godt til højtiden, men at få den klar til tiden er en helt anden sag!

Jeg var nogenlunde med hen over julen, men ved både halloween, nytår, og nu valentines, er jeg kommet susende til i sidste sekund med lange lister af undskyldninger for, hvorfor jeg ikke liiige var klar med en opskrift til at matche lige netop denne højtid.

Og det er sket igen. Jeg bagte faktisk de her cupcakes allerede i lørdags, men er – grundet nyt job og trætte øje – ikke lige nået til at få smækket opskriften på bloggen (se, alle de undskyldninger). For at være ærlig, så var det ikke engang meningen at de skulle være en valentinestreat, men da jeg opdagede at de jo var lyserøde, så så jeg mit snit!

Jeg glemte så bare lige at få gjort noget ved de lyserøde fætre før det var for sent. En valentinesopskrift to dage efter at det hele er overstået, er bare ikke helt det samme. Dog smager de stadig usandsynligt godt, hvis du vælger at bage dem uden for højtiden! Ingen siger at man kun må spise lyserødt én dag om året.

Disse cupcakes er noget af det hyggeligste jeg længe har kreeret. De er bittesmå, bløde citronmuffins fyldt med dejligt syrlig lemoncurd, og toppet med en sød og let swiss meringue buttercream med gode mængder amarenakirsebær! Jeg spiste 20 af dem selv… hvilket, nu jeg siger det højt, er en hel del. Men grundet deres miniaturehed, føltes det slet ikke så skørt.

Jeg vil klart anbefale det som et weekendprojekt!

// Elisabeth

Minicupcakes med kirsebær og citron
24 stk.

Lemoncurd:

2 æggeblommer (65 g)
70 g sukker
35 ml citronsaft
Skal af 1/2 citron
30 g smør

Muffins:

120 g mel
150 g sukker
1,5 tsk. bagepulver
Skal af 1 citron
40 g smør
1 dl citronsaft
30 ml mælk
1 æg

Frosting:

75 g pasteuriseret æggehvide (ca. 3 hvider)
140 g sukker
190 g smør, stuetemperatur
0,75 dl amarenakirsebærsirup

Pynt:

Blårbærstøv (eller anden bærstøv)
Maraschinokirsebær
Amarenakirsebær

Lemoncurd: Pisk æggeblommer, sukker, citronsaft og -skal sammen i en skål. Sæt skålen over et vandbad og pisk konstant, til massen bliver tyk som en jævnet sovs. Tag skålen af varmen. Skær smørret i mindre stykker og pisk dem i ét stykke ad gangen. Hæld curden igennem en sigte ned i et glas og lad den køle helt af i køleskabet.

Muffins: Pisk mel, sukker, bagepulver, citronskal og smør sammen med en røre- eller piskemaskine, til blandingen ligner sand. Rør mælk og citronsaft sammen (det vil skille) og hæld det i melblandingen. Rør det sammen. Tilføj ægget og rør, til dejen er ensartet. Fordel dejen mellem 24 mini-muffinforme og bag dem ved 170 grader i 7-9 minutter. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Frosting: Pisk æggehvider og sukker sammen i skålen til din røremaskine. Sæt skålen over et vandbad og pisk konstant under opvarmning. Massen skal nå 60 grader og være helt uden sukkerkorn, når du maser en smule mellem to fingre. Tag skålen af varmen og sæt den på din røremaskine. Pisk ved høj fart til marengsen er kølet helt af, ca. 10 minutter. Skru ned til lav fart og pisk smørret i en lille smule ad gangen. Hæld til sidst kirsebærsiruppen langsomt i, og pisk til den er helt inkorporeret.

Opbygning: Lav et hul i midten af hver muffin med en apple corer og fyld det til lige over kanten med lemoncurd. Fordel frostingen i tre sprøjteposer med hhv. en stor petitfour-tylle, en stor stjerne-tylle, og en stor rund tylle. Pynt hver tredjedel af muffinsne med hver af tyllerne. Pynt nogle af dem med bærstøv, nogle med maraschinokirsebær og andre med amarenakirsebær. Pynt evt. også med guldstøv, spiselige blomster eller rød skovsyre.

Opbevar cupcakesne et køligt sted i op til 3 dage. Vælger du at opbevare dem på køl, så tag dem ud af køleskabet halvanden time før de skal spises, så frostingen kan nå at blive blød.

Noter:

Muffinopskrift udviklet ud fra The Hummingbird Bakery Cookbook

Frostingopskrift udviklet ud fra Domestic Gothess

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *