Luksus-mælkesnitter


Kender I det at man tøffer rundt nede i supermarkedet, bare for lige at købe lidt kedeligt til skabe og skuffer. Man passerer nødder, pasta, frugt, mælk, æg, yoghurt… og så stopper man på stedet og tager et par skridt tilbage. Der er mælkesnitter på tilbud. En pakke med 10 stk. for 30 kr? Man kigger sig lidt forsigtigt omkring. Det lader ikke til at der er nogen der ser én, så man skynder sig at snuppe pakken og smutte den i indkøbskurven, men sørger lige så snedigt for at lægge pakken med æbler hen over, så ingen ser mælkesnitterne, som man bevæger sig op mod kassen. 

Oppe ved kassen lægger man alle sine varer op på kassebåndet, også mælkesnitterne. Man prøver stadig lidt at skjule dem, men det lykkedes ikke helt. “Nøj, hvor har hun dårlig smag,” tænker de sikkert. “Der er nok én som ikke sætter pris på kvalitet.” Ingen lader til at kigge på én når man tjekker, men de gør det helt sikkert når man kigger væk.

Ekspedienten begynder at scanne alle éns varer og når uundgåeligt til pakken med mælkesnitter. For det utrænede øje ville man tro, at hun er supermegaekstremt ligeglad med, hvad filan andre går og køber, men du ved, at hun sidder og dømmer dig helt vildt.

Man kaster pakken med mælkesnitter ned i posen som det allerførste, efterfulgt af resten af varerne, og styrter ud af butikken – en lille svedperle finder vej ned langs éns tinding.

Eller er det bare mig? Nå…

Siden jeg var helt lille har mælkesnitter været den lækreste treat man overhovedet kunne få sine fingre i. Det var nok fordi den var tæt på forbudt i vores hjem. Mine forældre har altid beskrevet smagen af mælkesnitter som “pap” og “luft”, så det var meget svært at forklare dem, at den faktisk i virkeligheden smager af himmel og englesang.

Det var kun ved sjældne lejligheder, at de små lækkerbiskner sneg sig ned i madpakken. Jeg husker meget tydeligt en fødselsdag, hvor jeg løftede låget på madkassen og fandt ikke én, men to (!!!!) mælkesnitter. Det er uden tvivl et af de lykkeligste øjeblikke i mit liv.

Men nu bor jeg helt alene, bare mig, ingen forældre, så nu kan jeg spise alle de mælkesnitter som jeg har lyst til! Og det sker da også oftere end jeg vil indrømme, at en pakke mælkesnitter sniger sig ned i indkøbskurven – og det føles lige forbudt hver gang. En af mine favorit guilty pleasures, fo sho!

Dog har jeg stadig ikke kunne overbevise mine forældre om, at mælkesnitter er som sendt fra oven. Så nu har jeg taget kampen op og skabt en “voksenvenlig” version af min yndlingsbarndomstreat. Her er der ingen konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, og man kan rent faktisk smage den honning, som Kinder reklamerer med at have i deres produkt. Jeg har lige sendt en portion med min far og papmor hjem, og min mor kommer forbi i morgen for at teste dem. Så nu får vi at se, om jeg har ramt en mere voksen kage.

Om ikke andet, så kan jeg personligt bekræfte, at de er bløde, saftige og honning-søde på en meget vanedannende måde – og lette som en fjer, så du slet ikke føler at du har spist 10 styks i ét go. Ups.

// ElisabethLuksus-mælkesnitter
12-15 snitter

Sukkerbrødsbunde:

6 æg
200 g sukker
80 ml kærnemælk
130 g mel
1 tsk bagepulver
35 g kakao
1/2 tsk. salt

Honningfromage:

3 blade husblas
1/2 vaniljestang
2,5 dl fløde
2-3 spsk. tyk honning
2 pasteuriserede æggehvider (ca. 70 ml)

Sukkerbrødsbunde: Separér æggehvider og æggeblommer i to separate skåle. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret. Pisk kærnemælken i. Rør mel, bagepulver, kakao og salt sammen i en lille skål og sigt det i æggesnapsen. Vend det forsigtigt i. Pisk æggehviderne stive og luftige i den separate skål. Vend halvdelen af æggehviderne i dejen – her behøver du ikke at være forsigtig. Vend den anden halvdel af æggehviderne i dejen – vær nu meget nænsom, for ikke at slå luften ud af dejen.

Fordel dejen i et tyndt, jævnt lag (ca. 30 cm x 30 cm) på to bageplader beklædt med bagepapir. Bag bundene ved 180 grader i 8-10 minutter. Lad bundene køle helt af på en bagerist.

Skær hver af bundene til, så de passer i en brownieform på ca. 23 cm x 23 cm. Beklæd brownieformen med bagepapir og læg den ene af bundende deri, med den ru side nedad. Hav den anden liggende klar.

Honningfromage: Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10-15 minutter. Pisk imens flødeskummen let med vaniljekornene, så den stadig er lidt løbende og ikke helt stiv. Pisk honningen i lige før fløden er færdigpisket. Pisk æggehviderne stive og luftige i en seperat skål.

Vrid husblassen fri for vand og smelt den i en skål over et vandbad. Tag skålen af vandbadet. Rør én spiseske ad gangen af flødeskummen ud i den smeltede husblas, til den har nogenlunde samme temperatur som flødeskummen. Vend husblassen i flødeskummen. Vend halvdelen af æggehviderne i flødeskummet – her behøver du ikke at være forsigtig. Vend den anden halvdel af æggehviderne i – vær nu meget nænsom, for ikke at slå luften ud af fromagen.

Hæld fromagen over bunden i brownieformen og glat den nogenlunde ud med en dejskraber. Læg den anden bund ovenpå fromagen, med den ru siden opad. Sørg for at den ligger helt jævnt. Bank formen ned i bordpladen et par gange, for at være sikker på at der ikke er nogle luftbobler fanget.

Stil kagen i køleskabet i mindst 6 timer, gerne natten over.

Skær kagen ud i 12-15 lige store snitter. Opbevar dem på køl i en lufttæt beholder i 3-5 dage.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *