Kaffeis med Oreo

Nogle dage kommer ordene til mig som børn til isbilen; andre dage gemmer de sig bedre end Sortskægs skat. I dag er en af de sidstnævnte.

Jeg finder det enormt fascinerende at få et indblik i, hvordan hele maskineriet bag en blog fungerer, ved nu selv at være blevet blogger. Jeg har i mange, mange år fulgt utallige bloggere og ikke lagt mange tanker i, hvad der egentlig foregår bag tæppet. Som læser er man tilbøjelig til bare at tage det for givet, at der ligesom bare kommer et nyt indlæg et par gange om ugen.

Men utallige timer bliver lagt i sådan et simpelt indlæg. Alt efter hvor kompliceret en opskrift jeg begiver mig ud i, kan jeg personligt godt bruge helt op til 10 timer på at skrue et sammen.

Jeg har fundet at der er flere stadier man går igennem, før indlægget er klar til at blive udgivet:

  • Idéen rammer
  • Opskriftudvikling
  • Foto-research
  • Evt. shopping af rekvisitter
  • Færdigudvikling af bagværk
  • Fotografering
  • Redigering af fotografier
  • Nedskrivning af opskrift
  • Tilhørende blogtekst

Som I kan se, så gemmer jeg altid teksten her til allersidst. For skønt mange af de andre punkter kan virke meget mere krævende og komplicerede, så finder jeg det virkelig svært at få skrevet en tekst, som er opskriften værdig. Jeg synes at man som dessertblogger deler et meget glædeligt emne – desserter og kager – og at der derfor også skal være en tilhørende glædelig tekst. Og jeg er desværre et rigtigt brokkehoved, når det kommer til stykket, så det kan være noget af en udfordring at smile med ordene.

Men jeg prøver og øver mig virkelig i at matche ord til bagværk. Jeg kan glæde mig over, at dette kun er mit 31. indlæg, så jeg har stadig utallige indlæg at se frem til at øve mig med. Det skal nok blive godt!

Og se: som ren magi fik jeg endnu en gang skruet en fin lille tekst sammen, til at akkompagnere denne vanvittige kaffeis med store mængder Oreo! Et af mine største ønsker er at blive den lykkelige ejer af en ismaskine, men ak, pengene er der ikke helt til sådan en investering endnu. Så hvis du står i samme situation som mig, så kan du glæde dig over, at denne opskrift slet ikke behøver en ismaskine! Den bliver stadig cremet og lækker, og du vil sagtens kunne bilde folk ind, at du har haft ismaskinen fremme.

Kaffe og Oreo lyder måske som en lidt spøjs blanding, men bare vent til du smager det! I bund og grund er det jo faktisk bare en kreativ variation af den klassiske kaffeis med chokoladestykker. Det. Fungerer. Max. Den fyldige flødeis får en bitter note af kaffen, samtidig med at få både knas, sødme og lørdags-slik-hygge-stemning fra Oreo-småkagerne. Is med stykker af kage/karamel/cookie/whatever er min absolut yndlingsis, så selvfølgelig var jeg også helt crazy med den her!

// Elisabeth

Kaffeis med Oreo
Ca. 1 liter

1/2 liter fløde
1 dåse kondenseret mælk
2 pakker Oreo
1 dl kogende vand
7-9 tsk. instant kaffe

Rør kaffen ud i det kogende vand og stil til side for at køle af. Blend en af de to pakker Oreo til grove krummer i en foodprocessor. Hak den anden pakke Oreo i grove stykker – jeg delte mine i femtedele. Stil et par teskeer krummer og en lille håndfuld grofthakkede Oreo til side til drys.

Pisk fløden til en let skum. Pisk den kondenserede mælk i. Vend forsigtigt Oreo-krummerne og kaffen i flødeblandingen. Vend til sidst de grofthakkede Oreo i. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld is-massen heri. Drys de tilsidesatte Oreo-krummer og grove stykker på toppen. Stil isen i fryseren i 5-6 timer, eller helst natten over.

Tag isen ud af fryseren 15-20 minutter før servering. Kan opbevares i fryseren i op til 2 måneder, ofte længere.

Noter:

Jeg har i denne opskrift brugt den mængde kaffe, som jeg synes er lækker. Smagen er ret gennemtrængende, så hvis du gerne vil have en lidt mildere kaffesmag, så kan du sagtens reducere mængden af kaffe. 

Opskrift inspireret af Broma Bakery.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *