Kæmpe citronskumfiduser med lakrids

Jeg er helt tom for ord, men fyldt op til randen med opskrifter. Det er ikke så godt.

I dag er jeg blank for, hvad jeg skal snakke om. Det går ikke at snakke om vejret, og jeg har ikke rigtig nogle spændende anekdoter at byde på.

Lige nu er jeg ved at lave flækærtehummus med silketofu. Eller, jeg har lavet den. I dette øjeblik rister jeg et par pitabrød til at dyppe deri. Det er lun hummus, hvis du er interesseret i sådan en lille info.

I dag var jeg på arbejde. Det skal jeg også i morgen. I går holdt jeg fri, fordi jeg var helt smadret efter at have holdt weekend – som man jo bliver.

Jeg har TV’et kørende i baggrunden, mens jeg skriver og laver mad (rister pitabrød). Det er et afsnit af MasterChef som jeg er overbevist om, at de allerede har vist fire gange de sidste par dage. Sender TV3 nogen sinde andet end MasterChef, Luksusfælden og Mit Plastikmareridt?

Nu er mine pitabrød færdige! Jeg brugte ikke et skærebræt da jeg skar dem i stænger, da jeg er en doven skid. Skærebrættet stod bogstaveligt talt en armslængde væk.

Så nu må jeg altså forlade skrivningen, da jeg skal spise hummus.

Jeg håber at I er interesserede i den her specielle opskrift på skumfiduser med citron og lakrids. Ikke en smagssammensætning, som jeg normalt ville kaste mig over, men den fungerer faktisk max! Syrligt og stærkt, enormt lækkert. Og skumfiduser er noget af det nemmeste slik man kan lave i sit køkken, så hvad er din undskyldning for ikke at prøve dem?

// Elisabeth

P.S. Min hummus blev super lækker. Hvis du var nysgerrig.

Kæmpe citronskumfiduser med lakrids
16 stk.

24 g gelatinepulver
2,5 dl citronsaft
Skal af 2 citroner
340 g sukker
2,5 dl glukosesirup (en hel dunk fra Dr. Oetker)
0,5 dl flormelis
0,5 dl maizena
2 spsk. lakridspulver

Spray et 23 cm x 23 cm browniefad med bagespray og beklæd det med bagepapir. Bland flormelis og maizena sammen i en skål og drys ca. 1/4 af det ud over hele bunden af browniefadet. Stil det til siden.

Drys gelatinepulveret over halvdelen af citronsaften, rør det hurtigt sammen og stil det til siden i 10-15 minutter. Kom ca. 1/3 af glukosesiruppen og citronskallen i skålen til en røremaskine med piskeris.

Rør resten af citronsaften, sukker og ca. 2/3 af glukosesiruppen sammen i en kasserolle, og varm det op til 116 grader over medium varme. Når sukkersiruppen når ca. 105 grader stilles gelatineblandingen i mikroovnen i 20 sekunder og hældes i skålen til røremaskinen. Lad røremaskinen køre på laveste indtilling, mens sukkersiruppen når de 116 grader.

Skru maskinen op til en medium fart og hæld straks den varme sirup langs siden af skålen i en tynd, jævn stråle. Vær forsigtig med ikke at ramme piskeriset. Lad massen køre på medium fart til den skifter farve til hvid, ca. 5 minutter. Skru herefter op til fuld fart og lad massen piske i endnu 10-15 minutter, indtil den er meget tyk og holder formen, når du tager piskeriset op af massen. Det vil tage længere tid end du tror.

Fordel skumfidusmassen i fadet med en olieret dejskraber. Lad den stå utildækket på køkkenbordet i mindst 6 timer, men gerne 24-48 timer.

Drys toppen af skumfiduskvadratet med maizenablandingen. Gør det samme med køkkenbordet og vend kvadratet ud. Skær det i 16 lige store skumfiduser (ca. 6×6 cm) med en kniv som er pudret med maizenablandingen. Dæk alle sider af skumfiduserne med maizenablandingen og ryst dem let i en sigte over en skål, for at slippe af med overskydende pudder.

Saml al den resterende pudder og bland den med lakridspulveret. Vend endnu en gang skumfiduserne i blandingen og ryst dem endnu en gang let i en sigte.

Opbevar skumfiduserne separeret af bagepapir i en bøtte på køkkenbordet i op til en måned.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *