Julerestekage // Blondie med amarena, marcipan og nougatcreme

Så er vi ved at skulle vinke farvel til januar, skønt det ikke føles som mange dage siden, at det var juleaften. Jeg har stadig alle mulige små resteingredienser tilbage fra konfektproduktionen, som jeg ikke lige har fået brugt, og det er efterhånden ved at være sidste udkald for at få dem brugt.

I den anledning besluttede jeg mig for at lave en restekage af alle de små-rester, som jeg havde liggende rundt omkring. Det var alle klassikerne: marcipan, nougat, chokolade, amarenakirsebær. Bestemt ikke ingredienser, som man vil lade gå til spilde! Så jeg måtte være kreativ og opfinde en måde at få dem alle brugt på en eller anden vis.

Og simsalabim, julerestekagen var skabt! Man skulle tro at det måske var at gå lidt overboard at prøve at få samtlige ingredienser inkorporeret i én kage, men alligevel også en hammergod idé, hvis jeg selv skal sige det. Det er lækre, lækre ingredienser, som alle går fabelagtigt sammen. Kirsebær og marcipan? Ja! Nougat og chokolade? Ja! Marcipan og nougat? Ja!

Her har I en virkelig hyggelig kage, som bringer den allersidste gnist af jul frem. Hvis du, som jeg, er en af dem som sagtens kunne jule i mange, mange måneder, og som begejstret begynder på julemusikken allerede i september, så vil du med sikkerhed sætte stor pris på at sætte tænderne i denne kage. Den er så jule-luksuriøs og over the top, uden at være for meget, at den vil give dig julelys i øjnene.

Så står du også med en håndfuld konfektkomponenter, som trænger til at møde sin sidste opskrift, så er du fundet frem til det rigtige sted!

// Elisabeth

Julerestekage // Blondie med amarena, marcipan og nougatcreme
10-12 personer

Blondie:

200 g blødt smør
200 g hvid chokolade
170 g sukker
3 æg
130 g mel
1/4 tsk. salt
100 g amarenakirsebær
150 g marcipan

Mascarponetopping:

200 g mascarpone, stuetemperatur
200 g blød nougat
1 dl amarenakirsebærsirup

Pynt:

1 håndfuld hakkede, ristede hasselnødder
Bladguld
Kakao

Blondie: Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen fint og skær smørret i små stykker og smelt det over et vandbad. Tag skålen af vandbadet og lad chokolademassen køle i 5-10 minutter. Rør sukkeret i og derefter æggene et ad gangen. Vend til sidst mel og salt i, til du får en ensartet dej. Hæld den i en 24 cm bagering med bagepapir foldet tæt op ad siderne, eller en smurt springform. Rul små kugler af marcipanen og fordel dem ud over dejen, sammen med kirsebærrene. Bag i 30-35 minutter, eller til du kan stikke en tandstik i kagen og den forbliver ren. Køl fuldstændigt af.

Mascarponetopping: Tag mascarponeosten ud af køleskabet. Smelt nougat i en skål over et vandbad. Rør kirsebærsiruppen i og stil massen på køl til helt afkølet. Pisk mascarponeosten ved medium hastighed til den begynder at blive lidt mere luftig. Hæld nougatmassen i og pisk til cremen er fast – pisk endelig ikke for meget, da den vil begynde at skille.

Dekoration: Kom mascarponecremen i en sprøjtepose med en 11 mm rund tylle. Sprøjt små blobs af varierende størrelse over hele overfladen af den afkølede blondie. Pynt med hakkede, ristede hasselnødder, en smule bladguld (kan udelades) og et beskedent drys af kakao.

Serveres samme dag. Kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage.

Noter:

Kagen vil blive lidt tør af at blive opbevaret i køleskabet, så stykker af den kan med fordel opvarmes i mikrobølgeovnen i 20 sekunder. Toppingen vil smelte, så dette er mere til aftenkaffehyggen, og ikke som smuk dessert til gæsterne.

Mascarponeosten kan erstattes af flødeskum af 3-4 dl piskefløde.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *