Citronmuffins med blå birkes

 

Citronmuffins med blå birkes
Klokken har lige passeret 12, som jeg sidder og skriver det her, og alt hvad jeg har foretaget mig siden klokken 9 er allerede gået grueligt galt. Tre sølle timer er der gået af min dag, og jeg har allerede lyst til at gå tilbage i seng. “Men hvad er der dog gået galt?”, spørger du nok. Jo, nu skal du høre!

Jeg havde faktisk forberedt mig rigtig godt på i dag, ved allerede i går at gøre en del af forberedelserne til dagens bagning, så jeg ville kunne gå i krig fra morgenstunden. I mit hoved var det en skudsikker plan, for at jeg ikke skulle stresse for meget – men…

 

1. Det er ikke lige så nemt at lave et fotoshoot med dulce de leche, som man lige går og tror. Det er hulens klistret og kommer over det hele – også i håret! Og så er det ekstra besværligt, hvis man har kogt det lidt for stift, og man skal rende tur-retur mellem fotosession og mikroovn, for at holde karamellen foto-venlig. Jeg priser mig lykkelig for, at mit objektiv endte karamel-frit. Kan mærke en lille rynke i panden.

2. Skal temperere noget chokolade til flødebolleskaller. Efter tredje forsøg giver jeg op, og nøjes med dårligt tempereret chokolade. Det ender grimt og gråt og åndssvagt, og rynken i panden bliver dybere.

citronmuffins-med-bla%cc%8a-birkes

3. Giver mig i krig med flødebolleskum til nævnte flødeboller. Siruppen bliver for varm. Forfra. Rynken bliver til to.

4. Havde i tankerne at fylde mine fancy flødeboller med lidt af min dulce de leche, men kan ikke få den i sprøjteposen, fordi den er alt for tyk. Jeg varmer den en smule i mikrobølgeovnen og kommer den i en sprøjtepose med en lille tylle. Men karamellen er stadig for tyk, og da jeg prøver at sprøjte en smule i en af mine flødebolleskaller popper tyllen ud af posen, og jeg står nu med en flødebolleskal fyldt med karamel. Og karamellen er varm, så hvad den her torsk ikke lige havde overvejet var, at det jo smelter chokoladen. Rynken duplikerer sig, lader det til.

5. Fylder flødebolleskallerne med skum – som faktisk er lykkedes! – og kommer de bagte bunde på. Bundene er for tykke, og jeg har fyldt flødebollerne for meget. Jeg kaster dem arrigt i køleskabet, hvor de stadig står, og jeg har ikke ville have noget med dem at gøre siden. Hele mit ansigt er efterhånden én stor rynke.

citronmuffins-med-bla%cc%8a-birkes

 

 

 

 

Så trænger man vist til at slappe lidt af med en god kop the, varm grød og et afsnit Downton Abbey. Men mælken jeg hældte over min grød var sur. Og nu er jeg også lidt sur. ‘Suk’ er vist et passende udtryk.

Godt at jeg havde opskriften på de her lækre citronmuffins liggende klar til at komme på bloggen! Så nu sidder jeg her og udglatter mit ansigt med lidt terapeutisk billederedigering af en af mine yndlingsopskrifter. Måske jeg bager dem senere i dag – de kan umuligt gå galt! De gør altid præcis som man forudser, hvilket virker enormt tiltalende lige nu. De er så saftige og luftige, og fyldt med dejlig syre og knas fra de små blå birkes. Jeg kan mærke at det allerede virker, bare at tænke på dem. Citronmuffins, min ven, du redder mig igen!

Mums!

citronmuffins-med-bla%cc%8a-birkesCitronmuffins med blå birkes
12 stk.

150 g sukker
Skal af 2 citroner
2 æg
1 dl olie
100 ml citronsaft (ca. 2 citroner)
1,5 dl kondenseret mælk
0,5 dl mælk
230 g mel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. vaniljepulver
1/2 tsk. salt
30 g blå birkes

Tænd ovnen på 190 grader.

Bland citronskal og sukker ved at nulre det med fingrene. Pisk det sammen med æggene til en luftig æggesnaps. Bland olie, citronsaft, kondenseret mælk og mælk i æggesnapsen. Sigt i mel, bagepulver, vanilje og salt og rør forsigtigt sammen. Rør til sidst de blå birkes i.

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag i ca. 20 minutter til de er let gyldne, eller til du kan stikke en tandstik i og den kommer ren ud.

Kan opbevares i en lufttæt beholder i 2-3 dage.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *