Citronmazarin med friske hindbær

Når det er søndag har man brug for en hurtig og nem kage, som stadig smager fantastisk. Man orker ikke at slide i køkkenet i mere end max 20 minutter, og så er det også at stramme den lidt. Man vil meget hellere hygge med brætspil eller en god tv-serie, end at røre diverse cremer, mousser og fromager sammen – for ikke at tænke på den kæmpe opvask der følger med kompliceret bagværk! Jeg bliver helt træt bare ved tanken…

Så her har I den perfekte søndagskage: Den laves i én skål og kræver ikke mere forberedelse, end at huske at tage smørret ud af køleskabet lidt tid i forvejen. Og hvis selv det glipper, så er der ikke noget som 10 sekunder i mikrobølgeovnen ikke kan klare.

Da jeg var lille var min familie store tilhænger af box-kager, da det var en super hurtig løsning for en enlig mor med to små rollinger og et fuldtidsjob. Smart-i-en-fart-kager kaldte vi dem, og kalder vi dem stadig. En kage der er hurtig og nem. Så man kunne nærmest også kalde denne kage en smart-i-en-fart-kage, bare ultimativt mere lækker?

For her har vi at gøre med en seriøst frisk kage. Den tyngde som en mazarinkage normalt har, bliver på magisk vis udlignet af syrligheden fra citronen. Og oven i det er den også spækket med små friskhedsbomber, i form af friske hindbær, så ikke én bid bliver kedelig.

Det er den perfekte søndagskage, som går helt utroligt perfekt til en kop the og en omgang Bezzerwizzer. Hvis du går i gang med den nu, så er den klar om en time. Tops! Jeg lover at den vil give din søndag den der perfekte, hyggelige søndagsstemning, som vi alle kender og elsker. So why not?

// Elisabeth

Citronmazarin med friske hindbær
8-10 personer

300 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
1 dl citronsaft
Skal af 1 citron
1/2 tsk. salt
120 g mel
150 g friske hindbær

Skær marcipanen i mindre stykker og pisk den sammen med sukkeret. Pisk smørret i. Tilføj æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Tilføj citronsaft og -skal, samt salt, og rør det i massen. Sigt melet i og vend det forsigtigt sammen, til dejen er ensformig.

Smør en 24 cm springform med smør og fór bunden med bagepapir. Fordel halvdelen af dejen i springformen. Halver 1/3 af hindbærrene og fordel dem over dejen. Dæk hindbærrene med den anden halvdel af dejen og fordel resten af hindbærrene på toppen af kagen.

Bag mazarinen ved 175 grader i 30-35 minutter. Lad køle helt af før servering.

Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 5 dage.

Noter:

Opskrift udviklet ud fra Lykken er Chokolade.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *