Champagneskumfiduser

Bløde og luftige skumfiduser med en kraftig smag af champagne – eller asti, om du skulle være til den lidt sødere version! Perfekte til at komme i nytårshumør af. Eller hvis du bliver ved med at skulle tisse, men har lyst til mere champagne – ha!

Champagneskumfiduser

Mit køkken er dækket af et tykt lag flormelis, min røremaskine har brug for en god, lang lur, opvasken er meget klistret, og mine ører summer, som havde jeg været til en fire timer lang Ramsteinkoncert. Hvis du endnu ikke har gættet det, så har jeg lavet skumfiduser.

Inde i mit hoved, så er det en let og hurtig opskrift at give mig i kast med, når jeg vælger at lave skumfiduser. Og det plejer det da også at være. Bim-bam-bum, så plejer jeg at have de smukkeste, luftigste, mest fab skumfiduser, uden meget vrøvl.Champagneskumfiduser

Det ér jo ikke fordi det er det sværeste i verden at lave skumfiduser – især ikke når man har gjort det mange gange før. Men den her gang havde jeg valgt at kaste mig over en ny metode, nemlig den hvor man udelader æggehvider og i stedet bruger gelatinepulver. Hvad jeg ikke havde tænk over var, at tingene altid går galt, når jeg vælger at eksperimentere om aftenen. Hvorfor jeg ikke lavede de her skumfiduser om morgenen, hvor min energi normalt er fin, det er mig en gåde.

Men jeg valgte altså at kaste mig ud i en helt ny skumfidus-metode klokken ret sent om aftenen, samtidig med at jeg havde valgt en opskrift med en stor mængde alkohol – hvilket har det med at fucke ting op, når man mindst venter det. Jeg endte med at blive så træt i hovedet af røremaskinens evindelige summen, at jeg bedømte at fidusmassen var tyk nok og hældte den i formen. Den var ikke tyk nok.

ChampagneskumfiduserChampagneskumfiduser

Så efter at jeg havde sidden i fem minutter i en slags træt panik-trance, valgte jeg at hælde massen tilbage i skålen og piske videre og videre og videre. Min røremaskine blev til sidst så hed, at jeg begyndte at frygte for dens liv.

Til sidst endte jeg med en skumfidusmasse der ikke havde ændret sig det mindste.

Men efter en nat på køkkenbordet endte de faktisk med at være virkelig gode! Ikke vanvittigt luftige, hvilket jeg ikke er sikker på om skyldes underpiskning eller mængden af alkohol. Hvad jeg ved er, at de med sikkerhed bliver super luftige og bløde, når jeg laver dem igen om meget kort tid – for de smager så godt, at halvdelen allerede er væk… og jeg lavede dem i går aftes. Sådan kan det jo gå!

P.S. Lad jer endelig ikke afskrække af min panik-historie. Denne opskrift vil med sikkerhed give dig de bedste skumfiduser, som du længe har smagt! Luftige, bløde, vanedannende; lige som en skumfidus skal være!

GODT NYTÅR!

// ElisabethChampagneskumfiduser

Champagneskumfiduser
Ca. 50 små skumfiduser

24 g gelatinepulver
2,5 dl iskold mousserende vin
340 g sukker
2,5 dl glukosesirup (en hel dunk fra Dr. Oetker)
2 tsk. rød frugtfarve, eller nok til en let lyserød farve
1 dl flormelis
1 dl maizena

Spray et 20 cm x 30 cm ovnfast fad med bagespray og stil det til siden.

Drys gelatinepulveret over halvdelen af vinen, rør det hurtigt sammen og stil det til siden i 10-15 minutter. Kom ca. 1/3 af glukosesiruppen i skålen til en røremaskine med piskeris.

Rør resten af vinen, sukker og ca. 2/3 af glukosesiruppen sammen i en kasserolle, og varm det op til 116 grader over medium varme. Når sukkersiruppen når ca. 105 grader stilles geleblandingen i mikroovnen i 20 sekunder og hældes i skålen til røremaskinen. Lad røremaskinen køre på laveste indtilling, mens sukkersiruppen når de 116 grader.

Skru maskinen op til en medium fart og hæld straks den varme sirup langs siden af skålen i en tynd, jævn stråle. Vær forsigtig med ikke at ramme piskeriset. Lad massen køre på medium fart til den skifter farve til hvid, ca. 5 minutter. Skru herefter op til fuld fart og lad massen piske i endnu 10-15 minutter, indtil den er meget tyk og holder formen, når du tager piskeriset op af massen. Det vil tage længere tid end du tror.

Fordel skumfidusmassen i fadet med en olieret dejskraber.

Bland flormelis og maizena sammen i en skål og drys lidt af det gennem en sigte hen over skumfidusmassen. Gem resten til senere. Lad den stå utildækket på køkkenbordet i mindst 6 timer, men gerne 24-48 timer.

Klip skumfiduserne i mindre kvadrater med en skarp saks pudret med maizenablandingen. Dæk alle sider af skumfiduserne med maizenablandingen og ryst dem let i en sigte over en skål, for at slippe af med overskydende pudder.

Opbevar skumfiduserne separeret af bagepapir i en bøtte på køkkenbordet i op til en måned.

Noter:

Bryder du dig ikke om mousserende vin, kan skumfiduserne også laves på hvidvin – eller rødvin, for den sags skyld! Du kan også helt udelade alkohol og i stedet substituere det med vand, og så tilføje lidt vanilje.

Opskrift fundet på Foodie Misadventures.

Champagneskumfiduser

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *