Amerikansk pumpkin pie

Amerikansk Pumpkin Pie

Lad os lege en leg! Hvis nu vi alle sammen lader som om, at det i dag er fredag, og ikke søndag, så jeg ikke har misset Thanksgiving. Super! For så er dette indlæg udgivet på præcis det tidspunkt jeg havde tænkt det, og mens det var allermest relevant.

Og jeg kunne selv ikke i min vildeste fantasi vente med at udgive det til næste Thanksgiving, for den her tærte er seriøst så vanedannende, at jeg synes at det er tæt på groft ikke at dele den med jer. Det er endda en ægte amerikansk opskrift, for den er importeret direkte fra LA af min far, som boede der ovre en kort periode for år tilbage.

Amerikansk Pumpkin Pie

I ved hvordan andre bloggere taler om kager som de har lavet hundredevis af gange, og når de har sagt det om de seneste fem opskrifter, så begynder man at blive en smule skeptisk. Det er godt nok meget gulerodskage som den kvinde bager. Men nu vil jeg selv gøre det, for jeg tror virkelig at jeg har bagt denne tærte i hvert fald 40 gange. Ikke just 100, men nøj, jeg har lavet den mange gange!

For det er i sandhed en af de bedste tærter man kan sætte tænderne i! Den er så god, at det er uendeligt svært at dele den med ens gæster og familie, fordi man sagtens kunne spise den hele i ét go. Jeg laver ikke fis, det er gjort før – og jeg vil ynde jer til at gøre det samme.

Plus at den er irriterende nem at smække sammen, så man kan snildt bage den 2-3 gange på en uge. Hvilket ikke lyder som den værste plan.

Åh, nu jeg sidder og skriver dette indlæg og redigerer de tæskelækre billeder, så bliver jeg helt trist indeni over, at jeg i går spiste de sidste to stykker… Dårlig planlægning fra min side af. Jeg har jo lyst til dem i dag! Tilbage til melkrukken, lader det til.

Mums!

Amerikansk Pumpkin Pie

Tærtebund:

340 g mel
1/2 tsk. salt
200 g smør
1,5-2 æg

Græskarfyld:

150 g rørsukker
1/2 tsk. salt
1 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. stødt nellike
2 æg
400 g græskarmos
3 dl kondenseret mælk (1 dåse)

Tænd ovnen på 200 grader.

Til tærtedejen smuldres smøret i melet med fingerspidserne. Tilsæt salt og æg (hold lidt æg tilbage) og saml dejen. Er den for tør tilsættes resten af ægget. Dejen må endelig ikke æltes.

Rul dejen ud og beklæd et smurt tærtefad med den. Gør kanten fin som du synes. Stil tærten i fryseren mens du laver fyldet.

Bland rørsukker, salt, kanel, ingefær, nelliker, æg og græskarmos i en stor skål. Rør til sidst den kondenserede mælk i. Tag tærtebunden ud af fryseren og hæld fyldet i.

Bag tærten i 15 minutter ved 200 grader og reducer derefter temperaturen til 170 grader. Bag tærten færdig i 40-50 minutter. Du ved at den er færdig når den har et let wobble i midten, men ikke virker flydende. Bliver skorpen for mørk inden tærten er færdig, så læg et stykke staniol let hen over tærten, mens den bager færdig.

Server tærten lun, eller afkølet, med flødeskum til.

Kan opbevares tildækket i køleskabet i op til 5 dage. Kan også fryses ned i 1-2 måneder.

Noter:

Du kan købe græskarmos på dåse i udvalgte supermarkeder – jeg har f.eks. spottet det i Meny. Du kan også købe det online. Ellers kan du nemt lave det selv ved at skære græskaret op og bage det i ovnen til det er helt mørt, for derefter at fjerne skallen og mose det. Du kan også koge det, men dette vil give en mere flydende græskarmos.

Amerikansk Pumpkin Pie

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *