6 lækre og nemme konfektopskrifter

6 lækre og nemme konfektopskrifter

Lad mig lægge ud med at nævne, at jeg ér bevidst om at jeg i opskriften på fyldte dadler brugte sætningen “… hvis du har fået fingre i nogle store dadler”, og der er blevet fniset igennem på en aldeles teenage-agtig måde.

Når vi nu har fået det overstået, så lad mig præsentere dette indlæg:

Er du ret så julepresset?

Har du kun lige fået købt de sidste julegaver?

Føler du dig stesset over rødkål, gavebånd og nisser?

Har du lovet tante Oda at tage konfekt med til konfektbordet, men er ikke nået længere end til at tænke tanken: “chokolade”.

Så frygt ej! Du er kommet til det rette sted! Jeg har her samlet seks super-duper nemme konfektopskrifter, som hver især kan laves på under 30 minutter – eksklusive køle- og tørretider, bevares. De kan laves på så kort tid, at du vil føle dig mere presset af at tænde opvaskemaskinen, end over at smække en trøffelmasse sammen.

6 lækre og nemme konfektopskrifter

Jeg har prøvet at ramme en del forskellige smagsnuancer og konsistenser – sødt, salt, blødt, knasende, tungt, let, sundt, kalorietungt – så du sagtens kan vælge bare at lave alle seks opskrifter, og så kalde det en dag. Jeg kan bekræfte, at de alle kan færdiggøres på et feriedøgn, hvor man også starter dagen ud med et par timers surfen på YouTube, og dedikerer aftenen til jule-TV. Jeg kan dog ikke love, at du ikke vil stå med en kolo-enorm opvask i sidste ende. Men det er et problem vi tager til den tid!

God konfekt-kreeren og GLÆDELIG JUL!

// Elisabeth

6-laekre-og-nemme-konfektopskrifter


Chokoladetrøfler med peanut butter
20-30 stk.

En klassisk chokoladetrøffel pimpet med manges favorit, nemlig peanut butter, hvilket giver et lækkert salt modspil til den tunge chokolade. Du kan evt. erstatte peanut butteren med mandelsmør, cashewsmør, eller en anden nøddesmør som du er vild med.

Chokoladetrøfler med peanut butter

150 g mørk chokolade
150 ml fløde
150 g crunchy peanut butter
1/2 tsk. salt
Flormelis til at rulle i

Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål. Sæt fløden over medium varme og varm den til lige før kogepunktet. Tag fløden af varmen og hæld den over chokoladen. Lad chokoladen stå i 1/2-1 minut og rør den så sammen, til den er helt smeltet og blank. Rør peanut butter og salt i. Er din peanut butter for fast til at røre ordentligt i chokoladen, så sæt den 1 minut i mikrobølgeovnen. Dæk trøffelmassens overflade med husholdningsfilm og stil den på køl til den er helt fast, mindst 4 timer.

Tag trøffelmassen ud af køleskabet og tril små kugler af den. Rul til sidst kuglerne i flormelis. Du kan evt. også rulle dem i peanutpulver, kakao, kokosmel, chokoladekrymmel, eller hvad du lige kan finde på!

Opbevares på køl i et par uger.

Chokoladetrøfler med peanut butter


Fudge med tranebær og valnødder
Ca. 20 stk.

En “snydefudge”, om man vil, hvor du ikke skal bruge alle dine armkræfter på at give massen en ordentlig omgang tæsk. Du skal bare varme ingredienserne som en karamel, et voila, lækker mat fudge, uden en eneste armkrampe.

Jeg har i denne opskrift valgt at tilføje tørrede tranebær og valnødder, for at give den lidt julestemning, men der er selvfølgelig frit valg på alle hylder, med hvad der skal i af knas – prøv måske med brændte mandler eller stykker af sveske!

Fudge med tranebær og valnødder

1 dåse kondenseret mælk (3 dl)
120 g smør
2 spsk. honning
150 g sukker
75 g tørrede tranebær
55 g hakkede valnødder

Beklæd en rugbrødsform eller en lille brownieform med bagepapir.

Kom kondenseret mælk, smør, honning og sukker i en tykbundet gryde og varm igennem under konstant omrøring, til sukkeret er smeltet. Kog massen over medium/høj varme, under stadig konstant omrøring, til den tykner og bliver en lys karamelfarve, og når 125 grader. Tag gryden af varmen og rør tranebær og valnødder i. Hæld straks massen i den beklædte form. Lad køle af ved stuetemperatur (eller i køleskabet, hvis du har travlt) til den er helt kold, 4-6 timer. Skær fudgen i mundrette stykker.

Opbevares ved stuetemperatur i op til 3 uger.

Opskrift inspireret af Anne au Chocolat


Karamel med appelsin og nelliker
Ca. 35 stk

En fast karamel med en varm julesmag af nelliker og appelsin, som gør det svært at stoppe med at spise og spise. Tilføj gerne flere julekrydderier, eller hold karamellen helt neutral, ved at udskifte appelsinsaften med vand.

Karamel med appelsin og nelliker

1 dåse kondenseret mælk (3 dl)
120 g smør
2 spsk. glukosesirup
150 g sukker
Saft af 1/2 appelsin
Skal af 1 appelsin
1/2-1 tsk stødt nelliker

Beklæd en rugbrødsform eller en lille brownieform med bagepapir.

Kom kondenseret mælk, smør, honning, sukker  og appelsinsaft i en tykbundet gryde og varm igennem under konstant omrøring, til sukkeret er smeltet. Kog massen over lav varme, under stadig konstant omrøring, til den tykner og bliver en lys karamelfarve, og når 120 grader. Tag gryden af varmen og appelsinskal og nelliker i. Hæld straks massen i den beklædte form. Lad køle af ved stuetemperatur (eller i køleskabet, hvis du har travlt) til den er helt kold, 4-6 timer. Skær karamellen i mundrette stykker.

Opbevares ved stuetemperatur i op til 3 uger.

Opskrift inspireret af Anne au Chocolat

Karamel med appelsin og nelliker


Dadelkugler med kakao og kanel
Ca. 22 stk.

Den sunde konfektkugle, og så endda også det veganske valg! Er du til en sundere jul, men er du stadig glad for det søde bord, så kast dig over disse dadelkugler. Eller smugl dem med på konfektfadet uden et ord – de andre regner aldrig ud, at disse søde og fyldige konfektstykker er sunde for een!

Dadelkugler med kakao og kanel

100 g mandler
150 g stenfri dadler
2 spsk. kakao
1/2 tsk. salt
1 tsk. stødt kanel
Evt. 2-3 spsk. rom
Kakao til at rulle i

Blend mandlerne i en foodprocessor til de ligner en grov mandelmel. Tilføj dadler, kakao, salt, kanel og evt. rom, og blend til massen samler sig i en klump. Tril massen til mundrette kugler og tril dem i kakao. Du kan evt. også rulle dem i flormelis, kakao, kokosmel, chokoladekrymmel, eller hvad du lige kan finde på!

Opbevares i køleskabet i en uges tid.

Dadelkugler med kakao og kanel


Fyldte dadler med marcipan og nougat
25 stk.

En klassiker fra min barndom. Disse basser stod altid på konfektfadet og vi sørgede altid for at lave rigtig, rigtig mange, så der var til hele juleferien, da der ikke kunne være tale om at nøjes med kun at få dem juleaften. Gem evt. en smuttet mandel i midten, hvis du har fået fingre i nogle store dadler.

Fyldte dadler med marcipan og nougat

25 dadler med sten
Ca. 50 g nougat
Ca. 100 g marcipan
Ca. 50 g mørk chokolade
Evt. 25 smuttede mandler

Skær dadlerne halvvejs igennem og fjern forsigtigt stenen, så dadlen er hul. Kom en lille stribe nougat i bunden af hver dadel og fyld resten af hulrummet med marcipan. Smelt chokoladen over et vandbad og dyp dadlerne heri, så siden med marcipan er helt dækket. Lad tørre med chokoladesiden nedad på et stykke bagepapir.

Opbevares i køleskabet i 2 uger.

Fyldte dadler med marcipan og nougat


Cornflakestoppe på 3 måder
13-16 stk. pr. version

En yndlingskonfekt at lave med ungerne. Det bliver simpelthen ikke nemmere end dem her. Knasende sprøde og chokoladesøde! Jeg har valgt at pimpe de forskellige versioner en anelse, for at give dem lidt mere jazz. Har du en god idé til en smagsvariant? Del den gerne!

Cornflakestoppe på 3 måder

55 g cornflakes
200 g mørk chokolade
3 dråber pebermynteekstrakt

eller

55 g cornflakes
200 g mælkechokolade med orange

eller

55 g cornflakes
200 g hvid chokolade
1/4 tsk. vaniljepulver

Smelt chokoladen over vandbad og rør evt. smagsgiver i. Rør sammen med cornflakes og fordel blandingen i små clusters på et stykke bagepapir, eller evt. i små konfektkapsler. Lad tørre fuldstændigt i et par timer.

Opbevares i en tætsluttende bøtte ved stuetemperatur i flere måneder.

Cornflakestoppe på 3 måder

Har du også set min opskrift på chokoladebrud med granatæble og valnødder? Hvis 6 forskellige stykker konfekt ikke strækker, så er dette endnu et godt eksempel på en stykke hurtigt og lækkert konfekt!

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *